• Basketballvereniging Voorne
cart

Help mee

Er komt redelijk wat bij kijken om een mooie vereniging als BV Voorne draaiende te houden. Help jij ook mee?

De Vereniging

Net als elk andere sportvereniging is BV Voorne van en voor de leden. Het klinkt wat cliché, maar zo is het toch echt. Het bestuur is een team vrijwilligers met een warm hart voor de vereniging, maar kan daarmee niet alle taken oppakken die er (achter de schermen) allemaal te doen zijn. We moeten het met z’n allen doen! En de vereniging heeft hard nieuwe vrijwilligers nodig die een taak willen oppakken.

Zet jouw talent in

Met zoveel leden kan het niet anders dan dat er ook volop (verborgen?) talent binnen de vereniging aanwezig is. En daarbij hebben we ook echt niet alleen basketbal-talent nodig. Voor veel taken die nu blijven liggen komt er geen bal aan te pas en moet je er vooral voor zorgen dat er dingen geregeld worden. Dat de leden lekker kunnen sporten in een gezellige, gezonde en veilige omgeving.

Ligt jouw talent in de hoek van financiële zaken? Of meer in de richting van communicatie? Kun je goed met kinderen omgaan of vind je het leuk om als spin in het web de lijntjes binnen een organisatie kort te houden? Zomaar wat voorbeelden van talenten die we nú nodig hebben bij BV Voorne.

Heb je redelijk wat basketbal-ervaring die je in zou kunnen zetten voor de verenging? Ook daarmee kun je BV Voorne helpen.

Ook ouders nodig!

Uiteraard kunnen we nog geen verenigingstaken verwachten van onze jeugdleden. Maar ongetwijfeld zijn er ouders van onze jeugd die zich enthousiast kunnen inzetten om het basketballen voor hun kind(eren) mogelijk te maken. Ook al heb je zelf totaal geen kennis van basketbal, ongetwijfeld kun je iets waar je de vereniging mee kunt helpen. Of dat nou op een paar uurtjes per week is of 1x per jaar: help mee!

Jouw talent bij BV Voorne

Voor de volgende taken zoeken we enthousiast talent. Welke past bij jou?

Penningmeester (bestuursfunctie)

De huidige Penningmeester heeft aangegeven er aan het einde van dit seizoen mee te willen stoppen. Het is hem gelukt om de financiële administratie keurig op orde te krijgen en te houden, dus je stapt in redelijk gespreid bedje. Jouw talent wordt onderbouwd met enige ervaring in financiële taken (vanuit je werk, opleiding en/of een eerdere Penningmeester-rol).

Hoe zet je jouw talent in

Uiteraard ben je als Penningmeester verantwoordelijk voor de financiën van BV Voorne. Daarbij ben je ook onderdeel van het bestuur, waardoor je ook over andere onderwerpen mee kunt praten en mede verantwoordelijk bent voor de richting die we als vereniging op gaan.


De taken die hier o.a. bij komen kijken:
– V
erantwoordelijk voor het financiële beheer van BV Voorne
– Betalingen doen namens de vereniging
– Contributie innen
– Het bestuur op de hoogte houden over de financiële situatie
– Trekkersrol bij het opstellen van budget voor het volgende seizoen
– Wanneer nodig financieel verslag uitbrengen
– Gemiddeld 1 avond per maand bestuursvergadering bijwonen

Alles bij elkaar zal hier gemiddeld zo’n 4 uur per week aan tijd in gaan zitten.

Is Finance jouw talent en lijkt het je leuk om daarmee BV Voorne te helpen, dan horen we dit graag van je. Je kunt contact opnemen met:
Mark van der Panne, voorzitter@bvvoorne.nl, tel. 06-4085 4095, of
Hans Pieter van de Merwe, penningmeester@bvvoorne.nl, tel. 06-2058 1932

 

Secretaris (bestuursfunctie)

BV Voorne is de afgelopen jaren fors gegroeid en daarbij kun je als sportvereniging niet zonder een goede Secretaris die als een spin in het web de lijntjes binnen de vereniging kent. De huidige Secretaris stopt er mee , dus om het ‘reilen & zeilen’ van de vereniging in goede banen te houden heeft de vereniging per direct een nieuwe Secretaris nodig. Je bent communicatief sterk en je werkt secuur. Klinkt dit als jouw talent? Dan heeft BV Voorne jou nodig!

Hoe zet je jouw talent in

Als secretaris ben je, samen met de voorzitter en penningmeester, onderdeel van het dagelijks bestuur. Je regelt de inkomende en uitgaande communicatie en bent aanspreekpunt voor o.a. de Ledenadministratie.

Waar je zoal verantwoordelijk voor wordt:
– Notuleren van de bestuurs-, overleg- en algemene ledenvergaderingen
– Verantwoordelijk voor ingaande en uitgaande correspondentie (voornamelijk per mail), als deze niet onder de verantwoordelijkheid valt van een ander bestuurslid
– Het bijhouden van het verenigingsarchief
– Het verzorgen van voorlichting over de vereniging
– Het up-to-date houden van verengingsdocumenten als het Huishoudelijk Regelement

Alles bij elkaar zal hier gemiddeld zo’n 4 uur per week aan tijd in gaan zitten.

Ben jij een topper in organiseren en lijkt het je leuk om daarmee BV Voorne te helpen, dan horen we dit graag van je. Je kunt contact opnemen met:
Mark van der Panne, voorzitter@bvvoorne.nl, tel. 06-4085 4095

 

Technisch Coördinator

Het aantal teams bij BV Voorne is ook aan het toenemen. Om daarin enige sturing te hebben en de trainers/coaches te ondersteunen zijn we op zoek naar een Technische Coördinator. Je hebt al redelijk wat basketbal-ervaring en je wil die expertise graag inzetten om het technisch beleid van de vereniging verder vorm te geven.

Hoe zet je jouw talent in

Als Technisch Coördinator ben je de schakel tussen het bestuur en de teams. In samenspel met anderen geef je richting aan het de manier waarop binnen BV Voorne basketbal gespeeld wordt. Vanuit deze rol ben je geen onderdeel van het bestuur, maar uiteraard zal het bestuur -wanneer nodig- graag een beroep doen op jouw expertise.

Waar je je o.a. mee gaat bezighouden:
– Je geeft vorm aan het technisch beleid van BV Voorne
– Trainers/coaches kunnen bij jou terecht met hun (technische) vragen
– Je bent betrokken bij de teamindelingen en hebt er oog voor dat iedere speler op het juiste niveau speelt
– Waar nodig organiseer je opleidingen, clinics, e.d.
– In samenwerking met de Materiaalbeheerder zorg je ervoor dat voor elk team tenues, ballen, etc. beschikbaar zijn.
– Voor de langere termijn leg je de basis voor een Technische Commissie

Voor deze mooie taak zul je gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur per week aan tijd vrij moeten maken.

Heb jij door jarenlange ervaring in basketbal wel kijk op het spelletje en wil/kun je dat gebruiken om BV Voorne verder te helpen, meld je dan voor deze belangrijke taak. Je kunt contact opnemen met:
Mark van der Panne, voorzitter@bvvoorne.nl, tel. 06-4085 4095

 

Algemeen bestuurslid (bestuursfunctie)

Met het groter worden van de vereniging komen er ook meer algemene bestuurstaken bij kijken. Vandaar dat we het bestuur graag willen uitbreiden met minimaal één algemeen bestuurslid, liever nog met twee. Je vindt het leuk om dingen te organiseren en kunt goed op hoog niveau tegen een organisatie aankijken en herkennen waar enige aandacht nodig is, dan kunnen we jou er goed bij hebben.

Hoe zet je jouw talent in

Als Algemeen Bestuurslid ben je algemeen betrokken bij de vereniging. Je hebt geen specifiek thema waar je verantwoordelijk voor bent, maar daarmee ben je zeker niet minder belangrijk. Je weet wat er in de vereniging speelt en pikt signalen op als er iets niet goed gaat. Je kunt pro-actief in actie komen om de vereniging mooier te maken.

Waar je je o.a. mee gaat bezighouden:
– Als onderdeel van het bestuur ben je actief aanwezig bij de bestuursvergaderingen, doorgaans 1x per maand
– Vanuit jouw rol als (ouder van een) spelend lid ervaar je hoe het is om lid te zijn van BV Voorne
– Zo vaak als nodig heb je (digitaal) contact met overige bestuursleden over zaken die spelen binnen de vereniging
– Binnen het bestuur worden diverse taken verdeeld, hierbij zullen ook enkele taken voor jou zijn
– Voor de leden ben je bestuurslid en vanuit die rol ook aanspreekbaar voor wat de leden bij het bestuur kenbaar willen maken
– Waar nodig pak je je verantwoordelijkheid als bestuurslid en pak je dingen aan om te verbeteren/op te lossen

Voor deze bestuurstaak zal gemiddeld 4 uur per week van je tijd vragen.

Ben jij een organisatie-talent en zie jij mogelijkheden om daarmee BV Voorne te helpen, meld je dan voor deze belangrijke taak. Je kunt contact opnemen met:
Mark van der Panne, voorzitter@bvvoorne.nl, tel. 06-4085 4095

 

(Mede-)beheerder Online

De online communicatie wordt steeds belangrijker voor BV Voorne. De website, de nieuwsbrief, de social media-kanalen: we zouden niet meer zonder kunnen (en willen!). Al die online uitingen bijhouden vraagt de nodige tijd, maar ook moet je het leuk vinden om dit bij te houden. Er zijn al enkele personen binnen de vereniging mee bezig, maar extra handjes zijn zeker welkom.

Hoe zet je jouw talent in

Je hebt regelmatig (digitaal) contact met de andere beheerders van de digitale kanalen. Als je iets opvangt wat leuk/interessant is voor een online uiting, dan ga je er mee aan de slag. Of het nu een leuke foto is op Instagram of een aanpassing van het contactformulier op de website.

Waar je o.a. mee aan de slag kan:
– Onderhoud van de website (WordPress)
– Content (foto’s, video’s, tekst) maken en opvragen voor online plaatsing
– Regelmatig posten op de social media-kanalen
– Periodiek de nieuwsbrief (Mailchimp) versturen

Deze leuke taak zal gemiddeld 1 tot 2 uur per week van je tijd vragen en is met name interessant voor oudere jeugdleden die ervaring op willen doen omdat ze een opleiding in de richting van online doen of willen gaan doen. Herken jij jezelf hierin? Je kunt contact opnemen met:
Mark van der Panne, voorzitter@bvvoorne.nl, tel. 06-4085 4095

 

Trainer/coach (of assistent)

Met steeds meer teams zijn er ook steeds meer trainers/coaches nodig. Op dit moment zijn alle teams voorzien, maar de ervaring leert dat de vereniging elke zomer hard op zoek moet naar meerdere nieuwe trainers/coaches. Dus als je daar nu al interesse voor hebt, dan kun je nog mooi meelopen met een team om alvast wat ervaring op te doen.

Hoe zet je jouw talent in

Je speelt zelf al een aantal jaar basketbal en het lijkt je leuk om die ervaring over te dragen op een team. Of dat bij de jongste jeugd is of bij de oudere jeugd/senioren hangt helemaal af van wat je wilt en kunt.
Indien nodig kun je ondersteuning krijgen d.m.v. opleidingen en/of documentatie met allerlei trainingsoefeningen.

Lijkt het je wat? Je kunt contact opnemen met:
Mark van der Panne, voorzitter@bvvoorne.nl, tel. 06-4085 4095

 

Of iets anders!

De taken hierboven vermeld zijn de belangrijkste taken die we met enige spoed in willen vullen, maar er is meer te doen.
Wil je meehelpen maar zijn de hier vermelde taken nou nét niet waar jij een ster in bent, meld je dan alsnog bij het bestuur en wellicht kunnen we dan een mooie invulling vinden voor jóuw talent!